Digitális rádiórendszert építenek ki a paksi atomerőműben - 4 milliárdért

Az állami Pro-M Zrt. építheti ki a paksi atomerőműben az egységes digitális rádiórendszert (EDR), nettó 3 milliárd 932 millió forintért.
Németh Géza, 2019. február 28. csütörtök, 15:56
Fotó: MVM - MVM Paks

Az előzetes versenyfelhívás nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az egyetlen ajánlattevő Pro-M Zrt. a becsült 3 milliárd 646 millió forint helyett 3 milliárd 932 millió forintért vállalta a kiépítést.

A munka első lépése a fő bázisállomás elhelyezésére szolgáló konténer és kábeltartó földrengésálló kialakítása. Ezt követően a felhasználókat el kell látni kézi, asztali és gépkocsiba építhető rádió terminálokkal és a használatukat segítő kiegészítőkkel, továbbá el kell végezni az installálásukat is.

A feladat része még a rádió terminálok programozásához, karbantartásához, ellenőrzéséhez, szervizeléséhez szükséges eszközök, továbbá az aggregátorok szállítása is.

A 2012-ig a Magyar Telekom Nyrt. érdekeltségében lévő, majd a magyar állami tulajdonú NISZ Zrt.-hez került Pro-M Zrt.-vel február 20-án kötött szerződést az állami MVM Zrt. tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK