Elképesztő mennyiségű pénzt költünk már most a paksi bővítésre

Paks városával, illetve az atomerőművel összefüggésben több tímilliárd forintos támogatásról döntött a kormány a Magyar Közlönyben megjelent határozatban.
Németh Géza, 2018. december 21. péntek, 10:47
Fotó: MTI Fotó

A paksi ipari parkban bejegyzett PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-nek - tőkemelésre - 25 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Paks városa 8 milliárd 17 millió forint támogatásban részesül. Ebből közműveket és utakat kell felújítani, fejleszteni a városközpontot és a volt konzervgyári területet, továbbá meg kell vásárolni a sportcsarnok, jégcsarnok, és a stadion telkét. Kutatási célú nukleáris üzemanyag beszerzésére 3 milliárd 600 millió forint szerepel a határozatban.

A Paks II. projekthez kapcsolódó pénzügyi, jogi és energetikai tanácsadási szerződések megkötésére a jövő évi költségvetésen belül 1 milliárd 910 millió forintot csoportosított át a kormány. A következő években sem marad ez a rovat pénz nélkül, mivel 2020-ban és 2021-ben évi 1 milliárd 560 millió, míg 2022-ben 650 millió forint jut majd tanácsadásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.12.21 14:39

Semmi gond, ez így rendben van O1G. B+ az anyádat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2018.12.21 11:59

Plusz a korábbi, brutális mértékű kiadások a semmire.
És könnyen lehet, hogy sohasem fog megvalósulni.
És az is valószínű, hogy a még mindíg az a jobb anyagilag és műszakilag, ha ebben (az erősen titkosított) elképzelésben nem lesz kivitelezve.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Paks I leállítása után ne kellene egy olyan alaperőmű, amely az ország átlagos elektromos energia szükségletének kb. a 40%-át biztosítani tudja. Csak az volt az alapvető hiba, hogy egy ilyen méretű beruházáson ellopható hatalmas összeget még a kisgömböc és bűnözői köre akarta "lenyelni", így még a Fidesz uralkodása alatt akarták a Paks II projektet visszafordíthatatlanná tenni.
Emiatt mondtak le a rohamléptekkel fejlődő műszaki tudományok tíz éves fejlődésének eredményeiről.
Ja, és az eddig és ezután elherdált pénzt - természetesen - a 400 túlórát estleg ellenérték nélkül teljesítő magyar emberek fogják állni, az életszinvonaluk kárára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html