Mindezt Vass Péter ügyvezető erősítette meg a portálnak.

A csütörtöki testületi ülésen arról döntöttek az önkormányzati képviselők, hogy fellebbezést nyújtanak be a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala határozata ellen - mondta Gelencsérné Tolnai Klára polgármester.

A madocsaiak ugyanis 2018 tavaszán közmeghallgatáson, nyáron pedig népszavazáson is elutasították a bányanyitás ötletét. A cégvezetés ezt követően állt el a létesítéstől, a hatósági eljárás viszont csak decemberben zárult le.

Karácsony előtt három nappal jelent meg a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján, hogy megkapta a környezetvédelmi hatóság hozzájárulását a Bet Bau ahhoz, hogy Madocsa területén kavicsbányát építsen, amely nem mellesleg a Paks II építkezéshez biztosítaná az alapanyagokat.

Nyáron a helyi népszavazáson 70 százalékos részvétel mellett 93 százalék utasította el a kavicsbánya létesítését a faluban. Ráadásul ekkor arról is döntöttek, hogy a helyi önkormányzatnak rendeletet kell alkotnia a bánya építésének tiltásáról, és ezt a rendeletet meg is alkották. Az elutasítás oka nem csak az, hogy az ott élők féltik a környezetüket a portól, a zajtól, hanem ami ennél sokkal fontosabb: a környezetvédők attól tartanak, hogy a kavicsbánya termelése jelentősen csökkentené a talajvízszintet, ami a mezőgazdasági termelést lehetetlenítené el a térségben.