Gyorsan kellett dönteni, Mészáros Lőrinc cége nyerte a paksi beruházást

Két utat építhet a paksi atomerőműben a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., nettó 2 milliárd 521 millió forintért. A becsült ellenérték több, mint 700 millióval kevesebb, 1 milliárd 780 millió forint volt.
Németh Géza, 2020. december 31. csütörtök, 17:06
Fotó: Napi.hu

A tárgyalásos és gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közölte a szilveszterkor megjelent uniós közbeszerzési közlönyben.

A két szóban forgó út a K-5 jelű belső út és északi bekötőút négysávosítása. A tárgyalásos és gyorsított eljárást azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy korábban a két útra indult közbeszerzés, de a felhívásra egy ajánlat sem érkezett.

Mindkét út szerepel a Paks2 programban, így azokat határidőre kell elkészíteni. Másik indok, hogy a sajátos körülmények és az ezekhez kapcsolódó kockázatok miatt, előzetes tárgyalások nélkül nem választható ki a legkedvezőbb ajánlat.

A K5 jelű és az északi bekötőút jelenleg 2x1 forgalmi sávos, amelyeket 2x2 sávosra kell bővül, 801,17 méter és 447,48 méter hosszon. A tervek szerint kerékpárút, és gyalogos-kerékpárút is létesül az utak teljes hosszában.

HOZZÁSZÓLÁSOK