Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetgazdasági Minisztériumból nyáron távozó adóügyi államtitkár, Orbán Gábor a Rothschild vezető tanácsadójaként helyezkedett el. Munkáját Budapesten végzi, és régiós ügyekkel foglalkozik - írja a politikus, Facebook bejegyzésében.

Másrészt a Vlagyimir Putyinnal aláírt megállapodás előkészítésében két cég, a Rothschild-csoport és a kiváló német ügyvédi iroda, a Hengeler Mueller vett részt a magyar kormány megbízásából. A két céggel a paksi megállapodás előkészítése során velük Lázár János tartotta a kapcsolatot. A tegnap publikált tanulmányt Lázár János munkatársai hozták nyilvánosságra.

Szigetvári megállapítja, hogy a kormánypropaganda által sugalltakkal szemben a Paks2 megtérülését állító tanulmány nem független, hanem egy olyan cég által készített anyag, amely (valószínűleg) a Fidesz-kormánynak dolgozott Paks 2 ügyében, és immár egy volt fideszes államtitkár is erősíti soraikat.

Az atomvonalon mozognak?

A Népszabadság tavalyi, tényfeltáró cikke szerint Orbán Viktor "valamikor" 2012-ben kötött megállapodást a Rothschild-csoporttal gazdasági tanácsadásra, és azóta számos alkalommal konzultált a csoport néhány vezetőjével, akik felhívták a figyelmét az energiaügy fontosságára. A Paks 2-vel kapcsolatos pénzügyi tárgyalások hivatalosan a Rothschild-csoport "közreműködésével" zajlottak.