Paks 2 - több mint 8 milliárdért kutatnak

Indulhatnak a Paks 2 megvalósításához szükséges kutató fúrások több mint 8 milliárd forintért. A munkára csak egy konzorcium pályázott.
MTI, Napi.hu, 2015. április 27. hétfő, 16:37
Fotó: Napi.hu

Egyetlen ajánlattevőként az állami tulajdonú - többek közt a kolontári iszapkatasztrófa utáni kármentesítési munkát 17 milliárd forintért irányító - Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. és egy magyar magánszemély tulajdonában lévő ÁKMI Általános Kultúrmérnöki Iroda Szolgáltató Kft. nyerte meg az új atomerőművi blokkok telephelyengedélyének megszerzéséhez szükséges, kutató magfúrásokra kiírt tendert - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. írta ki. A nyertes nettó 8 milliárd 45,1 millió forintért végzi el a munkát.

A feladat része még a kutató magfúrások alapján történő földtani kutatási vizsgálatok elvégzése, azon belül pedig általános földtani, geofizikai, geotechnikai és hidrogeológiai vizsgálatok végrehajtása. A program keretében térinformatikai adatbázist kell létrehozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.04.27 17:30

Megint kifizetnek néhány pártkatonát.Mi meg nyöghetjük 100 évig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

NathFli, 2015.04.27 17:27

Szeretnél meggazdagodni egy csapásra a görög válságot kihasználva? Nézd meg hogy kell! http://goo.gl/p59Q5J
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html