Pályázatot indít az MNV

Közel 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárást indított a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), melynek célja, hogy kiválasszák a 2015-ös év villamosenergia kereskedőjét. A közbeszerzési eljárás lezárását követően a társaság és a vele együttműködő állami tulajdonú cégek a több mint 300 millió kWh villamosenergiát közösen szerzik be. A beszerzésben 46 állami vállalat vesz részt - közölte az MNV.
Napi.hu, 2014. szeptember 25. csütörtök, 09:59
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a takarékosság és az ésszerűsítés jegyében az elmúlt években több közös beszerzést is kiírt az állami tulajdonú társaságokkal együttműködve - derül ki a vagyonkezelő közleményéből.f

2014-ben a villamosenergia beszerzésben 63 állami társaság vett részt és összesen csaknem 600 millió forintot takarítottak meg. Ebből kiindulva az MNV Zrt. a 2015-ös év villamosenergia kereskedőjének kiválasztására ismét nyílt közbeszerzési eljárást indít, amelyben 46 állami társaság vesz részt. A közbeszerzés során a vagyonkezelő több mint 7 millió kWh villamosenergiát szerez be, csaknem 145 millió forint értékben.

HOZZÁSZÓLÁSOK