Pár év és elkészül a 3-as terminál Ferihegyen

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új, 3-as terminál munkálatai 2019 végén kezdődhetnek és 2021-ben adhatják át, de lehetséges, hogy néhány eleme már előbb elkészül - idézi az Airportal Jost Lammerst, az üzemeltető cég vezérigazgatóját, aki a Budapest Times-nak nyilatkozott.
Szász Péter, 2018. május 6. vasárnap, 16:35
Fotó: Pixabay

Az interjúban arról is szó esik, hogy várhatóan augusztusban átadják az utasforgalomnak a B-mólót a 2B terminálon. A schengeni oldalon a sokat kritizált bádogépületek helyettesítése a régen tervezett mólóval csak ez után következhet - olvasható a szakportálon.

A 2-essel egy egységet alkotó 3-as terminál "bizonyos elemei" már 2021 előtt üzembe állhatnak, és újabb repülőgép-állóhelyeket is létesítenek majd.

A 3-as terminál miatt valószínűleg a 2A eredetileg elképzelt mólójának terveit is áttekintik és szükség esetén módosíthatják.

Az interjúben René Droese ingatlanfejlesztésértf felelős beszélt még a 2-es terminál előtti parkolóházról is: a jelenlegi Terminal parkoló mintegy felén 6 szintes épületet húznak fel, az idén kezdik a munkát és 2020 elején adnák át az épületet.

A látványterv alapján a korábbi tervekhez képest meglehetősen "low-costosított" parkolóházból hidak vezetnek majd a terminálokhoz, a 2400 gépjármű befogadására képes épületben elektromos töltőállások, mozgáskorlátozott- és XXL-parkolóhelyek is lesznek majd.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK