Amint arról korábban beszámoltunk, Frédéric Ollier távozása után idén júliustól Christophe Gourlet személyében új vezérigazgató veszi át a sanofi-aventis/Chinoin vezetését. Az új vezérigazgató szerint a legfőbb feladat az egészségügy területén az ország elszomorító népegészségügyi mutatóinak a javítása, az emberek egészségi állapotának javítása.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy egy magyar ember egészségügyi kilátásai jelentősen elmaradnak más, szintén Európai Uniós országok polgáraitól. Gourlet szerint ezen kizárólag partnerséggel, az egészségügyi szereplők stratégiai összefogásával lehet változtatni, és hangsúlyozta a partnerséget a jelenlegi kormányzattal is. Véleménye szerint a kormányprogramban is szereplő, betegközpontú egészségügy kialakítása a helyes irány, amelyben a betegek nem az egészségügy elszigetelt szereplői, hanem az egészségüggyel kapcsolatos döntések az ő érdekükben, az ő bevonásukkal történik. Ez véleménye szerint nemcsak a betegeknek lesz előnyös, hanem a meglévő adminisztrációs terhek helyett az orvosok is többet tudnak majd a beteggel foglalkozni, valamint a jobban és hatékonyabban működő egészségügyi rendszer a kasszának is megtakarítást fog jelenteni. Az új vezérigazgató hozzátette, hogy a betegközpontúságnak nélkülözhetetlen eleme a prevenció, az egészséges életmódra való ösztönzés.

Magyarország csak akkor lehet versenyképes, ha támogató, ösztönző környezetet teremt a beruházásoknak és innovációnak - tette hozzá Frédéric Ollier, leköszönő vezérigazgató. Ahogy fogalmazott: a partnerséghez két fél kell, a sanofi-aventis a legjobb partner lehet, amennyiben a másik oldalon is létezik ilyen szándék. Ollier úgy véli: az új kormánnyal kapcsolatos legfontosabb elvárás az iparág részéről a párbeszéd, amely a véleménye szerint szégyenteljes magyarországi egészségügyi állapot javulásához járulhat hozzá. Ollier szerint e párbeszéd megvalósulása nélkül nehéz lesz fenntartani a vállalat magyarországi jelenlétét.