Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Május elején hivatalosan négy kerületben (XIII., V., IX., és XX.) kezdte meg az intenzív rendkívüli patkányirtást a Budapest patkánymentes állapotáért felelős RNBH Konzorcium 11 brigádja, a csapatok tíz hónapon át járják majd a főváros tíz kerületét, 300 milliót költve a munkákra.

Budapesten a rendkívüli patkányirtás elrendelése elkerülhetetlen volt, és eredményes is lehet, de folyamatosan végzik a "rendes" irtást és a prevenciót is - mondta Takács Zoltán, az RNBH Konzorcium tagjaként irtó Növényvédő és Kártevőirtó Kft. ügyvezetője az Index.hu-nak.

A cégvezető szerint bár a bejelentések ledolgozásával szerinte utolérték magukat, a napi munka sokkal súlyosabb jeleit adta a valós patkányhelyzetnek: megítélése szerint úgy az ötszöröse annak, ami a szerződésük szerint a megengedett határérték, azaz a patkánymentes fővárosi állapot lenne. A portál úgy tudja, az RNBH-t már tavaly októberben a közegészségügyi határérték átlépéséről értesítette a szakhatóság, ahogyan ezt a jelzést a Főpolgármesteri Hivatal felé is megtették, így a főváros vezetésnek már tavaly ősz óta tudnia kellett, hogy a Budapest patkánymentes állapotának fenntartására megkötött szerződésben foglaltak nem teljesülnek.

Ezzel együtt a konzorcium az elődre is mutogat: a cégvezető szerint a patkányirtást Budapesten korábban végző Bábolna Bio Kft. úgy adta át nekik a munkát, hogy az előzetesen kommunikáltnál sokkal több volt a patkány Budapesten. Az utóbbi cég ezt cáfolja. Az Index észlelési számokat szerzett a Bábona Biótól is - érdemes megnézni a grafikont itt.