A tárgyalás során a munkáltató elzárkózott a helyzet konstruktív megoldásától, sőt megkérdőjelezte a héten tartott sztrájk sikerességét - írja honlapján a szakszervezet. A Bosch álláspontja szerint ugyanis "csak egy pár munkavállaló lézengett ott", miközben a saját hivatalos adatai szerint is a műszakban lévő fizikai dolgozók több mint 80 százalékuk vett részt a sztrájkban.

A szakszervezet szerint a sztrájk sikeres volt, a munkavállalók egyértelműen kifejezték, hogy elégedetlenek a munkáltató által már végrehajtott béremeléssel. (A Bosch 9 százalékos emelést kínál, miközben az ÉTMOSz 19 százalékos bérfejlesztést követel - írtuk meg korábban.)

A szakszervezet képviselői elmondták a mai tárgyaláson, hogy készek a sztrájkkövetelésétől elmozdulni, de ehhez a munkáltató részéről is szükséges a konstruktivitás. A német gyárvezetés ettől kategorikusan elzárkózott. Elmondásuk szerint éppen a nagyon alacsony - minimálbérközeli - alapbérek miatt választotta ezt a régiót 15 évvel ezelőtt a Bosch.

A mai eredménytelen tárgyalás a nyomásgyakorlás folytatására kényszeríti a munkavállalókat, így vasárnapra újabb munkabeszüntetést szervez az ÉTMOSz.