PB-gázzal fűt? Fontos figyelmeztetés érkezett

Veszélyt jelentenek a fogyasztókra és a környezetükre az illegálisan töltött, záró fólia nélküli PB-gázt tartalmazó palackok, amelyek elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is nagy mennyiségben kerültek forgalomba - hívta fel a figyelmet a Magyar PB-Gázipari Egyesület.
Szepesi Anita, 2018. március 19. hétfő, 11:14
Fotó: Pexels

A záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát, ugyanakkor a záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn - idézi az egyesület közleményét az MTI.

Békés megyében az illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már egy a tavaszi meleg hatására felhasadt, személyi sérülést nem okozott.

Az egyesület tagvállalatai - a Flaga Hungária Kft., a Mol Nyrt., a Prímaenergia Zrt. - felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy csak olyan palackot vásároljanak, amelynek szelepe ép és záró fóliával is el van látva. A már megvásárolt záró fólia nélküli palackokat ne használják, hanem keressék meg az eladó helyet és a tele palack biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik.

Képünk forrása: Pexels

HOZZÁSZÓLÁSOK