Jó hírt kapott a Penny Market

Fenntarthatósági és energiagazdálkodással kapcsolatos törekvései nyomán a Penny Market Magyarország Kft. elnyerte az ISO 50001 minősítést, így mostantól a nemzetközi szabványt valamennyi magyarországi üzletben, raktárban és irodában alkalmazzák - adta hírül a cég.
Domokos László, 2018. október 9. kedd, 10:50
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A vállalat mára 216, az ISO 50001 szabványnak megfelelő üzlettel és 3 logisztikai raktárral rendelkezik.

A társaság 2018-ra középtávú beruházási tervet állított össze, amely magában foglalja többek között az üzletek és logisztikai központok ledes világítással való ellátását, a fűtési rendszerek korszerűsítését, valamint napelemes és energia-monitoring rendszerek telepítését. A diszkontlánc vállalja, hogy a beruházási tervben megfogalmazott lépéseket 2022-ig teljesíti.

Célunk, hogy a következő négy évben 10 százalékkal csökkentsük az eladótér fajlagos villamosenergia-felhasználását, és 5 százalékkal csökkentsük személygépkocsi-flottánk fajlagos üzemanyag-felhasználását. Emellett vállaljuk, hogy 2022-ig 2 százalékra növeljük a megújuló energiafelhasználás részarányát - mondta Silke Janz, a Penny Market Magyarország ügyvezetője.

A Penny Market célja, hogy az anyavállalat (Rewe-csoport) fenntarthatósági stratégiájához igazodva 23 százalékkal csökkenjen a fajlagos szén-dioxid kibocsátása 2022-ig.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK