Túlóra: olyan bejelentés tett a Penny Market, mint még senki

A Penny Market a tavalyi átlagosan mintegy 10 százalékos béremelés után idén is hasonló növelésre készül - jelentette be a német tulajdonú társaság. A diszkontlánc Tatabányán december közepén nyitotta meg 218. magyarországi üzletét.
Domokos László, 2019. január 23. szerda, 10:44
Fotó: Napi.hu

A cégnél 2016-ról 2017-re akár a 25 százalékot is elérhette a bérmelés az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál. A vállalat 2018-ban is folytatta a bérek fejlesztéseit: valamennyi területen átlagosan közel 10 százalékos emelést hajtott végre.

A társaság 2019-ben is hasonló jellegű fejlesztéseket tervez. Ezzel párhuzamosan 2019. január 1-től a Szép-kártyás juttatás összege a teljes munkaidős munkatársak számára 14 ezer forint - adta hír a Penny Market.

A diszkontlánc ezen kívül támogatja alkalmazottai gyermekeinek iskolakezdését, emellett szükség esetén munkabérelőleget vagy munkáltatói kölcsönt is biztosít. A szülési szabadságuk után újra munkába állók visszatérését többek között részmunkaidős foglalkoztatással, míg a központban dolgozó alkalmazottak munka-magánélet egyensúlyát további intézkedésekkel segítik elő, amennyire csak lehetséges.

A Penny Market Kft. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával az úgynevezett túlóratörvény kapcsán, melynek értelmében a diszkontcég a kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli. Azoknak, akik ennél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát szeretnének, lesz rá lehetőségük, de csak kizárólag önkéntesen, valamint ehhez egy külön megállapodás megkötése is szükséges a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.01.24 13:24

@lordofearth: " Párizsi 50.-Ft-ért, a minőség ezzel párhuzamosan tovább csökken. Valahol tovább kell spórolni. Ma már annyi szintetikus szar van a kajákban, hogy még így is bőven nyereséges minden élelmiszer cég. "

Mit gondolsz miért vágott bele ebbe az üzletbe Csányi Sanyibácsi ? Enni a szegénynek is kell még ha kevés is jut rá, mert ha nem, úgy jár mint a cigány lova. Már majdnem leszokott az evésről, amikor éhen pusztult.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.01.23 23:01

Párizsi 50.-Ft-ért, a minőség ezzel párhuzamosan tovább csökken. Valahol tovább kell spórolni. Ma már annyi szintetikus szar van a kajákban, hogy még így is bőven nyereséges minden élelmiszer cég.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2019.01.23 10:58

Csak a konkrét összeg hiányzik, hogy minek a 10%-a a béremelés. Ők is csak forintért adják a paszulyt, a boltban, nem százalékért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html