Pénteken tovább bővülhetnek a kínai-magyar kereskedelmi kapcsolatok

Csaknem 16 százalékkal nőtt Kína és a kelet-közép-európai országok közötti kereskedelmi forgalom tavaly - adta hírül az MTI a kínai Xinhua hírügynökségre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. június 3. vasárnap, 16:42
Fotó: Napi.hu

Kína és a 16 kelet-közép-európai (KKE) ország közötti kereskedelmi fogalom tavaly 68 milliárd dollárt tett ki, ami 15,9 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A kínai kereskedelmi minisztérium által a hétvégén ismertetett adatok szerint Kína kivitele a KKE-országokba 13,1 százalékkal, 49,5 milliárd dollárra emelkedett, míg az ázsiai ország behozatala a térségből 24 százalékkal, 18,5 milliárd dollárra bővült.

A kínai cégek eddig mintegy 9 milliárd dollár befektetést hajtottak végre Kelet-Közép-Európában, kiemelten a gépgyártásban, a távközlésben és az energetikai ágazatban.

A KKA-országok együttes befektetése Kínában 1,4 milliárd dollárt tesz ki. (Újabb területen támadja Kína az USA-t - ezt a cikket olvasta?)

A kínai kereskedelmi minisztérium röviddel azelőtt ismertette az adatokat, hogy június 8-án négynapos Kínai-KKE befejtetési és kereskedelmi expót tartanak a kelet-kínai Ningpóban - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK