Pénzeső hullhat a kkv-kra

Húszmillió euró értékű garanciamegállapodást kötött a Raiffeisen Bank és az Európai Beruházási Alap (EIF), az InnovFin megállapodással a magyar kis- és középvállalatok jelentős mértékű, és kedvező feltételű forráshoz juthatnak.
Szepesi Anita, 2018. május 11. péntek, 12:18
Fotó: Shutterstock

A Raiffeisen Bank közleménye szerint a garanciakeretet a Horizon 2020, az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó keretprogram és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) támogatja, célja az innovatív cégek finanszírozásának elősegítése.

Az InnovFin garanciakeret 25 ezer euró és 7,5 millió euró közötti hitelekre nyújt garanciát, a kis- és középvállalatok, valamint a nagyobb, legfeljebb 499 főt foglalkoztató cégek hitelhez is jutását támogatja. A garanciakeretet az EIF kezeli, és pénzügyi közvetítőkön - bankokon és más pénzügyi intézményeken - keresztül teszi elérhetővé az EU-tagországokban.

A megállapodás jól támogatja a Raiffeisen Banknak a kkv-szektor finanszírozásának további erősítésére irányuló szándékait - idézi a bank közleményét az MTI.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK