Összesen 120 millió forinttal - csapatonként 10-10 millió forinttal - támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetség a tizenkét Nb I.-es fociklubot, hogy elvégezhessék a koronavírus-teszteket - írja a Nemzeti Sport.

A támogatásra azért van szükség, mert az épp újrainduló bajnokságban a csapatoknak tesztelniük kell a játékosokat és a személyzetet is - edzők, gyúrók, orvosi stáb stb. -, hogy pályára léphessenek és elkerüljék a fertőzés terjedését. Az Index emlékeztet rá, hogy a tesztelés nem olcsó, a hírek szerint az NB II.-es csapatok a magas tesztelési költségek miatt nem akarták folytatni a bajnokságot.

A női bajnokság helyosztóin induló három csapat (FTC, MTK, DVTK) költségeit teljes egészében az MLSZ állja. A Magyar Kupában érdekelt NB II.-es MTK is kapott támogatást, mégpedig négymillió forintot.

Az MLSZ arról is döntött, hogy a helyezésekért járó pénzdíjakat időarányosan - a lejátszott meccsek mennyiségétől függően - kapják meg a klubok.ú

A kormány már bértámogatást is biztosított a járvány miatt jégbe fagyott magyar foci megsegítésére és a játékosok fizetésére.