Pénzt kaphatnak a magyar vállalatok

Az Erste Bank 2014 első félévében 10 milliárd forintos nagyságrendben helyezett ki hitelt a kkv-knak, amelyeknek vissza nem térítendő forráshoz jutását dedikált EU Irodával is segíti - adta hírül a pénzintézet.
Napi.hu, 2014. július 9. szerda, 10:29
Fotó: Napi.hu

Az Erste Bank kis- és középvállalati (kkv) üzletágának képviselői a korábbi évekhez hasonlóan idén május-júniusban is egy országos road show keretében hét városban, közel 400 ügyféllel találkoztak személyesen. A bank a kkv-k számára leginkább aktuális kérdésekről tájékoztatta a részvevőket: a 2014-2020 közötti költségvetési időszakban elérhető uniós források mellett az új Polgári törvénykönyv változásainak vállalatokra gyakorolt hatásáról is bővebb információt kaphattak a jelenlévők.

Ma már tény, amire a múlt évben még csak számítani lehetett: túl van az irányváltáson a magyar gazdaság és megkezdődött a fellendülés - mondta Kálmán László, az Erste Bank kis- és középvállalati igazgatója a road show-n tartott előadásában. Az igazgató szerint a beruházások növekedése a hitelkereslet növekedéséhez vezethet mind a lakossági, mind a vállalati hitelpiacon. A vállalati piacon kulcsfontosságú szerepet kapnak a kis- és középvállalkozások, amelyek az uniós források és a hitelek segítségével látványos növekedést érhetnek el, ezáltal fokozottabban járulhatnak hozzá a fejlődéshez. Egyszerű példával élve, nagyon sok kis motor hajtja majd a magyar gazdaságot - fogalmazott Kálmán. A folyamatban az Erste Bank is szerepet vállal: célja, hogy a kkv-k hitelpiacán a négy legnagyobb szereplő közé kerüljön, elsősorban az agrárfinanszírozásra, az exportőrökre és azok beszállítóira koncentrál, és ezzel párhuzamosan a hitelezési folyamatokat is jelentősen felgyorsítja.

A pénzintézet dedikált EU Irodával is segíti a vállalkozásokat abban, hogy elérjék és felhasználhassák az uniós forrásokat, valamint megtalálják a lehető legjobb és személyre szabott megoldásokat. Trombitás Zoltán, az iroda vezetője szerint érdemes pályázni, hiszen hatalmas összegekről van szó, a legnagyobb rész pedig a kkv-knak jut. Csak a gazdaságfejlesztési és innovációs kalapban 2668 milliárd forint elköltendő pénz áll rendelkezésre.

Az Erste Bank közreműködésével a jegybank növekedési hitelprogramja, és az Eximbank exporthitel programja is elérhető a különböző hitel-, faktoring- és lízing termékeken keresztül. Emellett bankgarancia biztosításával nyújt segítséget a bank az uniós forrásra pályázó vállalkozásoknak.

A cikk megjelenését az Erste Bank támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.07.09 12:14

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

anttikufar, 2014.07.09 12:08

..jó hír .....dolgozni kell bankok ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html