Pénzt próbálnak kicsalni Quaestor-károsultaktól

Hamis fizetési felszólításokat küldött egy jogosulatlanul fellépő magánszemély egyes Quaestor-ügyfeleknek az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket - hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) csütörtökön. A társaság az ügyfelek bejelentései alapján büntető feljelentést tett a nyomozó hatóságnál.
MTI, 2016. április 28. csütörtök, 19:00
Fotó: Napi.hu

A felszámoló közleménye szerint a szervezet nevével visszaélve egy magánszemély próbál tartozás címén pénzt kicsalni a Quaestor ügyfeleitől.

A PSFN hangsúlyozta, a transzfermegbízások és tartozásra vonatkozó felszólítások, valamint vagyonkiadások teljesítéséhez szükséges transzferdíjak, továbbá az utalási költségek összegéről kizárólag hivatalos e-mail címről (transzfer@qepfa.hu) vagy tértivevényes levélben értesítik az érintetteket. A felszámoló semmilyen esetben nem használ ingyenesen létrehozható (például gmail, yahoo, freemail) levelezési címeket.

Az ügyfeleknek kiküldött levelek minden esetben tartalmazzák a megfizetendő összegről szóló előzetes költségkalkulációt, illetve más esetekben az elmaradt korábbi tartozás vagy transzferálási és utalási költség pontos levezetését is.

A PSFN kéri, ha a Quaestor ügyfelei hasonló felszólítást kaptak, haladéktalanul forduljanak a felszámolóhoz (quaestor@psfn.hu, info@psfn.hu), hogy a szükséges jogi lépéseket megtehesse.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

PJProby, 2016.04.28 19:57

Kérdezzék a Pápa Leventét, ő az omnipotens szakértő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html