Az 5 perc angol TV című műsor elkészítéséért 240 millió forintot fizetett ki az állami tulajdonú műsorszóró, az Antenna Hungária Zrt. a Magno Studio Kft.-nek - tudta meg a 24.hu.

A portálnak egy éven át tartó levelezés és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közbelépésével sikerült megszereznie a hagyományosan földfelszíni sugárzással, az utóbbi bő egy évben állami rendezvényszervezéssel is foglalkozó Antenna Hungária Zrt. szerződéseinek listáját. Ebből derült ki, hogy az egyébként műsorkészítéssel is foglalkozó állami cég 2019 júniusában 240 millió forintos szerződést írt alá Horváth László cégével, a Magno Studio Kft.-vel.

A csaknem negyedmilliárd forintért 50 darab, 4-5 perces epizód készült el a nyelvoktató kisfilmekből. Percenként körülbelül egymillió forint közpénzt vitt el a műsor, amelynek jelentős részében Szalai Nóra, az 5 perc angol brand arca és létrehozója egy kanapén ül és magyaráz. (A műsor az online MindiGO tv-szolgáltatáson érhető el.)

Az 5 perc Media Kft.-ben Szalai Nóra társtulajdonosa a nyilvános cégadatok alapján vele egy címre bejelentett Tóth Péter, akinek a Habony-körig érnek az üzleti kapcsolatai - olvasható a cikkben. Tóth Péter üzlettársa Halkó Gabriellának, a TV2 egykori gazdasági igazgatójának is, a Press & Belt Produkciós Iroda Kft.-ben.

Halkót Habony Árpád bizalmasaként tartják számon, több olyan kormányközeli bizniszben érintett, amelyek a legmagasabb NER-es körökhöz köthetők - jegyzi meg a 24.hu cikkében. (Halkó például igazgatósági tag Szalay-Bobrovniczky Kristóf egykori londoni nagykövet cégében, az új magyar-orosz vasúti járműgyártóban, a Magyar Vagon Zrt.-ben, és az Andy Vajnától Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczkyhez került kaszinóüzemeltető Las Vegas Casino Zrt.-nek.)

A semmiből négy év alatt 15 milliárd forint forgalmú sikercéggé nőtt Magno Studióról bővebben a 24.hu cikkében lehet olvasni.