Pest megyében is jön a nullaszázalékos hitel

Október 15-től igényelhető a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében hitelprogram, összesen százhárom MFB Ponton, országszerte. A Budapest kivételével csak Pest megyében elérhető forrás összege 3,67 milliárd forint, amelyet 0 százalékos kamattal igényelhetnek a vállalkozások - adta hírül az MFB.
Napi.hu, 2016. október 14. péntek, 16:57
Fotó: Stocksnap

A Pest megyei fejlesztésekre a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre forrás, ezen segíthet a 3,67 milliárd forint összegű Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogram.

A program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hitel típusa éven túli lejáratú beruházási hitel korszerű, kapacitásbővítő gépi berendezések megvásárlásához.

A felvehető hitel összege minimum 1 millió, maximum 50 millió forint lehet, jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésre. A nulla százalékos kamattal igényelhető hitel futamideje maximum hét év, és az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék. Az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék.

A hitelprogramban érintett MFB Pontokról, illetve hitelprogramról részletes információ olvasható az www.mfbpont.hu oldalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK