Piacon az első magyar focitársasájáték

Magyarországot a labdarúgás népszerűsége miatt az egyre hanyatló minőségű bajnokság ellenére is sokan fociországnak tartják - ennek fényében nem is meglepő, hogy megjelent a piacon az első magyar fejlesztésű, futballtémájú táblás kvíz-társasjáték.
Kolozsi Pál, 2006. augusztus 2. szerda, 10:10
Fotó:

Magyarország első kifejezetten futballtémájú táblás kvíz-társasjátéka a "Kell a gól!" nevet kapta az alkotóktól. A hazai élcsapatok szurkolói és neves sportújságírók által tesztelt társasjáték hat témakörben összesen 4800 kérdéssel várja a játszani vágyó focibarátokat, ami kiemelkedő annak fényében, hogy az egyik vezető társasjátéknak tartott Trivial Pursuit ennél jóval kevesebb, mindössze 2400 kérdést tartalmaz.

A sikeres szereplést megcélzó játékosoknak otthon kell lenniük az angol és német, az olasz és spanyol, illetve a magyar bajnoksággal kapcsolatban, de ismerniük kell a világ egyéb pontvadászatait, a válogatott labdarúgás eseményeit, a nemzetközi klubfutballt és a sportág különféle érdekességeit is.

A magyar fejlesztő a Phunky Games Kft., amelyet tavaly hozott létre két budapesti fiatal azzal a céllal, hogy a nemzetközi szinten viszonylag szűk magyar felnőtt társasjáték-kínálatot bővítse. A "Kell a gól!" a németországi focivilágbajnokság előtt jelent meg a piacon, de a vébé minden bizonnyal jót tesz majd az eladási számoknak is.

HOZZÁSZÓLÁSOK