Pilótaképző központot indít a Wizz Debrecenben

Egy debreceni pilótaképzési központ megalapításá ról írtak alá szándéknyilatkozatot pénteken Budapesten a Külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a Wizz Air és a Pharma-Flight cég képviselői.
MTI, 2014. szeptember 19. péntek, 13:12
Fotó: Napi.hu

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár az aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a pilótaképzésben és a repülésben is sok tudás halmozódott fel, ezért most egy pilótaképző központ létrehozása érdekében fognak össze, amely kelet-közép-európai központ lehet a jövőben.

A megállapodással az a céljuk, hogy év végéig letegyék az alapjait az új képzésnek, amely 2015-ben indulhat 40 kadéttal 15 hónapos időtartammal.

Jelezte: a képzést elvégzőket a Wizz Air foglalkoztatja majd. Diederik Pen, a Wizz Air operációs igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a következő évben tíz új gépet vesznek át, ezért egyre több pilótára van szükségük és kiemelten fontos a megfelelő személyzet utánpótlásának biztosítása.

Czirják György, a Pharma-Flight ügyvezető igazgatója elmondása szerint központjukban Airbus A320 és Boeing 737-es szimulátor is működik, emellett üzemeltetnek egészségügyi centrumot is, ahol légialkalmassági és egyéb kötelező egészségügyi vizsgálatokat, minősítéseket lehet elvégezni, de hatásvizsgálatokat is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

illiber, 2014.09.19 18:20

..pörög minden ,az unortodox jegyében ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tavasz2, 2014.09.19 14:06

Logikus. Nyiregyhazan multja hagyomanya van a pilotakepzesnek. Debrecenbe kell tehat vinni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html