Pintér Sándor bútorban (is) utazik

A korábbi belügyminiszter cége vásárolta meg a felszámolás alatt álló Euro Möbel Line Kft. vagyonát, amely egyebek mellett egy tekintélyes kecskeméti ingatlant tartalmaz, majd nem sokkal később továbbértékesítette.
Molnár Csaba, 2006. április 20. csütörtök, 11:51
Fotó:

A FigyelőNet információi szerint a 4,6 hektáros területen lévő több ezer négyzetméteres ingatlanvagyonért a Pintér Sándor tulajdonában lévő Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. kevesebb mint 100 millió forintot fizetett. A vevő nem sokkal a kapun belül kerülés után továbbértékesítette a felszámolónak korábban évekig eladhatatlannak tűnő vagyont.

Az új tulajdonos sem ismert bútorgyártóként, a tiszakécskei, hárommilliós jegyzett tőkéjű Andévi Kft. fő tevékenysége - a cégbírósági adatok szerint - ingatlanforgalmazás. A társaság két tulajdonosa, Nagy András Gyula és Nagy András Gyuláné tájékoztatása szerint az adás-vételi ügylet még nem zajlott le, de "rengeteg problémára" való hivatkozással nem kívánták a FigyelőNettel megosztani a bútorgyárral kapcsolatos távlati terveiket. Pintér jó üzletet csinált: néhány hónap alatt feltehetőleg busás haszonnal sikerült túladnia a kecskeméti ingatlanon.

A cég vagyonáról korábban több ingatlanbecslés is készült, ezek között szerepel egy 1,5 milliárdos vagyonérték, amely a bútorgyár folyamatos működésével számolt. Még a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által készíttetett felmérés is 922 millió forintot hozott ki menekülési értéknek, egy becslés szerint csak az ingatlan ér 600 millió forintot. Úgy tudjuk, a legutóbbi felszámoló is készíttetett értékelést: 380 milliós értéket állapított meg az akkor már nehéz helyzetben lévő cégre.

HOZZÁSZÓLÁSOK