Poloskát fedezett fel a II. kerületi polgármester

Poloskát talált a rózsadombi polgármester. A félreértések elkerülése végett, nem lehallgató berendezést az irodájában, hanem igazi ízeltlábút a menzára befizetett gyermekek tányérjában.
Napi.hu, 2020. június 9. kedd, 15:15
Fotó: Pixabay

A Napi.hu megbízható információja szerint poloska került olyan tányérba is, amiben a II. kerületi gyermekek ebédjét szolgálták fel. Kértük a kerületi polgármestert, erősítse meg, vagy cáfolja a hírt.

"Van alapja az információnak, sőt konkrétan Őrsi Gergely, a kerület polgármestere vette észre egy teljesítés igazolási laphoz tartozó visszajelzés keretében, hogy néhány helyen kifogások merültek fel az óvodai közétkeztetés minőségével kapcsolatban. Mivel számunkra is kiemelten fontosak a kerületben élő gyerekek, azonnal bekértük az összes teljesítésigazolási lapot és vizsgálatot indítottunk. A vizsgálat tényét jeleztük a szolgáltató felé is. Visszamenőleg bekérettük a szolgáltatóval kapcsolatos információkat és visszajelzéseket, jelenleg ezek elemzése tart, a vizsgálati szakaszában vagyunk. Ezután a szolgáltatást igénybe vevők bevonásával hozzuk meg azt az intézkedést, hogy a lehető legmagasabb színvonalú közétkeztetést biztosíthassuk" - közölte érdeklődésünkre Varga-Nagy Eszter, a kerület sajtófőnöke.

További érdemi információt a vizsgálatra hivatkozva nem osztottak meg lapunkkal, így azt sem tudtuk meg, melyik oktatási intézményben következett be a sajnálatos incidens. "A járványügyi helyzet végét követően fogjuk tudni egyértelműen megmondani, mikor zárható le egy ilyen széleskörű vizsgálat."

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatnak akár kapóra is jöhet a kormánypárti körökhöz - azon belül Bánki Erik fideszes képviselőhöz - köthető Hungast Zrt. hibája. A Hungast ma már az egyik legnagyobb, közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozás. Alig három éve, hogy bekebelezte az addig konkurenciának számító Elamen Zrt.-t és a Sodexo Magyarország Kft.-t.

A zrt. és az érdekeltségi körébe tartozó cégek már többször hibáztak. Az önkormányzatok pedig általában attól függően reagáltak, hogy kormánypárti vagy ellenzéki volt-e a polgármester, illetve a képviselő-testület többsége.

A Hungast legnagyobb botlása az volt, amikor a leányvállalata három évvel ezelőtt az óbudai idősebb Béres József elnevezett általános iskolában tömeges ételmérgezést okozott. A Gyermekmenza Kft. ebédjébe csaknem háromszáz gyermek betegedett bele, hánytak és hasmenést kaptak. A társaság mindvégig tagadta a vádakat, fellebbezett az elítélő határozat ellen, többször is, de hiába, jogerősen elmarasztalták. Aztán pár százezer forintos büntetéssel megúszta. A Bús Balázs vezette, jobboldali többségű önkormányzat sem érezte feltétlen szükségét, hogy lapátra tegye a céget.

A Karácsony Gergely vezetésű zuglói önkormányzat viszont kísérletet tett rá, hogy kiebrudalja a társaságot. Holott a szülők többnyire csak azért háborogtak, mert a pécsi székhelyű Hungast Mecsek Zrt. Esztergomból (!) szállította az ételt Zuglóba. Elképzelhető, milyen volt a rántott hús állaga ás állapota, mire megérkezett.

Nem közismert, de Karácsony Gergely, még XIV. kerületi polgármesterként megbízást adott egy ügyvédi irodának, hogy tekintse át az elődje, Papcsák Ferenc által 2010-2014 között kötött szerződéseket. (Az erről szóló jelentés lapunk birtokában van.) Ezen terítékre került a Hungast cége is, de igazából nem találtak fogást rajta, minden maradt a régiben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.06.09 21:09

@Fricibacsi3: "bekerülhetett a tányérban"

Mars vissza a második elemibe ahol a magyar nyelv szabályait oktatják, Móricka. 3 elemit végzett bérseggnyalóra már nem tellik a gazdádnak?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2020.06.09 20:41

"A Napi.hu megbízható információja szerint poloska került olyan tányérba is, amiben a II. kerületi gyermekek ebédjét szolgálták fel."

Poloska bárhol bekerülhetett a tányérban. Ezek a dögök mindenhova bejutnak.
Ha főtt poloska volt akkor a szolgáltató hibás. Ha még mozgott, akkor valószínűleg a helyszínen
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2020.06.09 20:23

A Hungast olyan amilyen, tőlünk is kibaszták még úgy sem sírta vissza senki hogy a kaja ára durván megugrott. Ellenben aki azt gondolja hogy a rántotthúst az olajból kikapva frissen teszi elé egy napi többszáz vagy többezer adagot kiszolgáló szolgáltató, az nettó idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sancho12, 2020.06.09 19:50

@Aomori: Ugye csak az a jó amit a fiuk kötöttek,vagy nem,így jártattok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.06.09 19:45

Nem kell finnyáskodni ilyen ínséges időkben, kimondottan jellegzetes zamatot ad az ételnek, elképesztő nagy adag különleges nyomelemet tartalmaz. Pár év és már önmagában fogunk belőle ételeket készíteni. A poloska teljesen tiszta rovar, nem dögevő, nem is húsevő ugyebár, hanem vegán rovar. Naponta tisztálkodik, és maga sem tűri a koszt. Nem fertőz soha, mert extrém immunrendszere van. Megfelelő módon elkészítve, a bűzmirigye is csak egy lágy spenót szerű ízt ad... Persze én most inkább a zöld poloskáról beszélek, ez a nagyon agresszívan szaporodó és mindenhová behatolni akaró barna ázsiai poloskát nem ismerem annyira, csak hogy ugyanúgy büdösbogár, mint a másik, tehát teljes értékű rokona, minden jellemzője ugyanaz, csak más színe van. Biztos hogy nagyon finom a barna is... XD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html