Pontosít a Mabisz - mégsem tiltottak le hat kgfb-biztosítót

Hat biztosító a január 1-jétől érvényes tarifái szerint továbbra is befogadhat kötelező gépjármű felelősségbiztosítási ajánlatot, a PSZÁF a március 4-étől meghirdetett tarifák bevezetését függesztette fel.
MTI-Eco, 2013. január 23. szerda, 10:46
Fotó: Napi.hu

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító a 2013. január 1-jétől érvényes tarifái szerint továbbra is befogadhat kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb-) ajánlatot, de a felügyelet felfüggesztette a 2013. március 4-étől meghirdetett tarifák bevezetését. A felfüggesztések azért történtek, mert a PSZÁF szerint kármentességi kedvezményt nem nyújthatnak a biztosítók - közölte a Magyar Biztosítok Szövetsége (Mabisz).

A biztosítok szövetsége cáfolta azt a tegnapi hírt, amely szerint a hat biztosító - az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület január 18-tól nem fogadhat be a meghirdetett tarifája alapján kgfb-ajánlatot.

A Mabisz már korábban közölte az MTI-vel, hogy a PSZÁF tájékoztatása szerint a tarifa visszavonása azt jelenti, hogy az érintett biztosítók továbbra is a korábbi, a 2012 végi kampányban meghirdetett tarifa alapján fogadhatják be az ajánlatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK