A Magyar Posta azután döntött úgy, hogy a tevékenységet egy profiltiszta leányvállalatba helyezi át, miután átfogóan elemezte az elmúlt másfél év automatafelügyeleti szolgáltatását. A cél az, hogy racionálisabb, a megbízók igényeinek kiszolgálásához jobban illeszkedő működési struktúra jöjjön létre - írja a Világgazdaság.

A társaság december első napjaiban alakította meg a százszázalékos tulajdonában álló MPF Felügyeleti Szolgáltató Kft-t, amely január 8-án kezdi meg üzleti tevékenységét. A változásról az érintett automataüzemeltetők is értesítést kaptak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. január 1-jétől valamennyi működő étel- és italautomata forgalmára rálát. A Magyar Posta, mint az automaták felügyeleti szolgáltatója korábban azt közölte, hogy a határidőig mintegy 25 ezer automatába szereltek be felügyeleti egységet.

A Magyar Ital és Áruautomata Szövetség becslése szerint a korábban 35 milliárd forintos piac mára mintegy 25 milliárdosra zsugorodott, az ágazatban jelen lévő 700-800 szereplő 95 százaléka mikrovállalkozás - ismerteti a gazdasági napilap.