Hatalmas leépítésről döntött a Posta

Tavasszal újabb csoportos leépítés lesz a Magyar Postánál, ezúttal mintegy 300 embert küldenek el bürokráciacsökkentés címszóval.
Vég Márton, 2019. február 18. hétfő, 15:37
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Posta az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztetve döntött arról, hogy 2019 tavaszán újabb csoportos, mintegy 300 fős létszámcsökkentést hajt végre a bürokráciacsökkentés folytatásaként, a leépítés elsősorban az irányítási-adminisztratív területeket érinti, többségében a fővárosi munkahelyeken - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a postai szolgáltatások zavartalan működése továbbra is biztosított, a létszámhiányos munkaköröket - például kézbesítés és logisztika - a változás nem érinti. A létszámleépítést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával teszi a társaság. "Az intézkedéshez kapcsolódó juttatási rendszer feltételeiről a Magyar Posta vezetése az üzemi tanáccsal külön megállapodást kötött" - közölte az állami vállalat. A társaságnál mintegy 29 ezer ember dolgozik. A kézbesítők átlagos bruttó bére 193 ezer forint, de a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, meghaladja a 250 ezret is.

A Magyar Postánál tavaly ősszel már volt egy csoportos leépítés, akkor mintegy 100 embert küldtek el. Jelenleg is 200-300 álláshirdetés található az állami vállalat honlapján. Győrtől Kisvárdáig tombol a munkaerőhiány, de Budapesten is szinte minden kerületbe keresnek kézbesítőket, postai ügyintézőket. Közben elhúzódnak a bértárgyalások a cégnél, ahol a szakszervezetek a korábban elfogadott 6 százalékos béremelés helyett legalább két számjegyű növelést szeretnének kiharcolni 2019-re.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.02.18 18:40

Akkor jövő hónapban már hiába várják a pénzespóstást a nyuggerek.

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html