Mától hozza a postás a januári nyugdíjat

A postai úton várhatóan zavartalanul kapják meg mától a járandóságukat az érintettek - mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az InfoRádiónak.
Domokos László, 2019. január 16. szerda, 11:55
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta Zrt. munkatársai ma, azaz január 16-án kezdik kézbesíteni a nyugdíjakat, így a járandóságukat készpénzben megkapó nyugdíjasok zavartalanul juthatnak hozzá a pénzükhöz.

A kézbesítés mindig 12 munkanapon belül történik, az e havi tehát január 31-ig fog zajlani - számolt be Panulin Ildikó, a társaság szóvivője a rádióban.

A személyre szabott nyugdíjkifizetési naptárnak köszönhetően minden nyugdíjas pontosan tudja, hogy melyik nap kell várnia a postást. A Magyar Posta tavaly havonta átlagosan csaknem 1,182 millió megbízást kapott nyugdíjak vagy nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére.

Lapinformációk szerint a pénteki problémákat az okozta, hogy félredátumozás miatt nem érkeztek meg a pénzek a bankszámlákra, mivel a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro Zrt. éjszakai rendszerébe. Az államkincstár nem sokkal később közölte: a jóváírás a bankoknál napközben történik meg, így a többség péntek este jutott hozzá a nyugdíjához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.01.16 14:23

@na4: Érdekelt vagy a bankszámla duzzasztásban? :-))
Bankszámláról is eltűnhet a pénz, volt rá példa.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.01.16 12:01

Jó nagy marha, aki így veszi fel a nyugdíját. Hány postást raboltak már ki eddig? Hány nyuggert fosztottak már ki a kp miatt? Akkor, amikor van bankszámla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html