Mielőtt tönkrement, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. sárgacsekk-olvasó automatákra adott 1,1 milliárdos hitelt az MNB növekedési hitelkeretéből egy olyan cégnek, amely nem is szerepel az MNB pénzforgalmi engedélyes vállalkozások listáján _ írja az Index.

A Princz Gábor cégeivel egy székhelyre bejelentett Digit Pont Network ötlete az volt, hogy bevásárlóközpontokban felállított terminálok egy QR-kódos papírfecnit adnak ki a sárga csekk leolvasása után, amivel ki lehet fizetni a pénztárban a közüzemi számlákat. A több száz automata azonban januártól felesleges lesz, mivel magán a postai csekken is lesz QR-kód.

A kft.-t 500 ezer forint jegyzett tőkével indították. A székhelyül szolgáló lakásba van bejelentve Kovács Lajos ügyvezető, és még számos másik cég is, amelyek egyértelműbb vagy bonyolultabb formában az egykori Postabank-vezér, Princz Gábor érdekeltségei. Ami még érdekesebb, hogy a Unioninvest Befektetési Zrt. nevű vállalkozás vezérigazgatójaként hivatalosan maga Princz is ezen a címen tartózkodik. (Princznek más cégekben más lakcíme is van.) A kapcsolatra utal az is, hogy a volt bankvezér egyik - egy Ausztriában bejelentett vagyonkezelő cégen keresztül tulajdonolt - Sramli utcai cégének is Kovács Lajos az ügyvezetője.

A cég számára azonban vélhetően nem volt elég az időközben megroppant Széchenyi Bank 1,1 milliárd forintos hitele, ezért 3 millió forintból egy új leányvállalatot alapított Szerver és Digitális Hálózat Kft. néven, amelyet szintén Kovács Lajos vezetett. Az új cég ugyanazzal az ötlettel a Dél-Dunántúli Takarék Banktól további 200 millió hitelt szerzett. A bank itt is betársult.