PSZÁF-jóváhagyás Járaiék biztosítójának

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyta a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. pénzügyi helyreállítási tervét, a terv elkészítésére még tavaly szeptemberben kötelezte a felügyelet a biztosítót.
NAPI, 2010. március 11. csütörtök, 17:07
Fotó:

A tavaly szeptemberi határozatban a felügyelet kötelezte a biztosítót arra, hogy a biztosítottak érdekei védelmében készítsen hároméves időtartamra terjedő - a végrehajtandó feladatokat megjelölő, azokhoz felelősöket és határidőket rendelő, megfelelő ütemezéssel rendelkező - pénzügyi helyreállítási tervet és azt a PSZÁF részére nyújtsa be.

A terv elkészítésére 90 napot kapott a biztosító, amit a felügyelet meghosszabbított.

A mostani, a pénzügyi helyreállítási tervet jóvá hagyó határozat arra kötelezi a biztosítót, hogy havonta részletesen - dokumentumokkal, elemzésekkel alátámasztottan - számoljon be a pénzügyi helyreállítási tervben feltüntetett feladatok teljesítéséről, valamint a havi időtávra lebontott tervben meghatározott célok időarányos teljesítéséről.

Amennyiben a tervben meghatározottaktól 20 százalékos eltérés mutatkozik, akkor a biztosítónak be kell mutatnia ennek a 12 hónapos időtávra vonatkozó - a biztosító likviditására és a tőkemegfelelésére gyakorolt - hatását. Kedvezőtlen hatás esetén be kell mutatni azokat az új intézkedéseket, amelyek a tervben meghatározott célok elérését biztosítják - olvasható a PSZÁF határozatában.

Gaál Csaba vezérigazgató nemrégiben arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy folynak az előkészületek, és a piaci helyzet függvénye, hogy mikor jelenik meg ebben az évben a BÉT-en a biztosító. Járai Zsigmond, a felügyelő bizottság elnöke tavaly novemberben kifejtette: 30-40 millió eurónyi új részvénnyel kívánnak megjelenni a BÉT-en.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kuka., 2010.03.11 19:00

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html