Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) augusztus 24-ig közel 30 ezer Quaestor-ügyfél hiányzó kötvények után járó kártalanítását utalta el a megbízásából eljáró OTP Banknak, amelyek együttes összege már mintegy 82 milliárd forint. Ezzel a Quaestor kötvényből eredő követeléssel rendelkező 32 ezer ügyfél 92 százaléka felveheti a pénzének egy részét a bankfiókokban, míg a többiek esetében folyamatban van az adatok egyeztetése, az esetleges hiánypótlások beérkezése, és azok elbírálása. A Beva adatai szerint eddig közel 26 ezer Quaestor-károsult több mint 70 milliárd forintot vett fel eddig az OTP Bank fiókjaiban.

2015. július 13-án indult el a Quaestor-törvény szerinti kötvény kárrendezés Bevát érintő részének kifizetése. Ebben a szakaszban a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizetik ki a károsultaknak. A Beva kártalanítás mértéke egymillió forint összeghatárig száz százalék, egymillió forint felett az efölötti rész kilencven százaléka.

A kártalanítás összege nem haladhatja meg a húszezer eurónak megfelelő forintösszeget ügyfelenként, ami a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolás kezdő időpontjában érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítva 6 004 200 forint - olvasható a Portfolio.hu-n.