Quaestor-per: itt az újabb fordulat

A Quaestor-ügyet tárgyaló bíróság kizárta a bizonyítékok közül azt a szakvéleményt, amit részben a korábban már összeférhetetlenség miatt jogerősen kizárt igazságügyi pénzügyi szakértő írt, közösen egy másik szakértővel - számolt be a 444.hu.
Domokos László, 2017. február 14. kedd, 12:38
Fotó: Napi.hu

A bíróság egyben azt is elrendelte, hogy a vád egyik legfontosabb építőkockájának számító szakvéleményt újra kell írni, amiatt szinte biztosan további hónapokat fog csúszni a 160 milliárd forintos kamukötvény-ügy tárgyalása - írta a portál.

A probléma lényege az, hogy az ügyészség által kirendelt Bakó Anikó szakértő egyszerre dolgozott a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felszámolójának, a Kvantál Kft.-nek, miközben az ügyészség felkérésére szakvéleményt írt a Quaestor-cégek pénzügyeiről. Ennél nehezen lehetett volna összeférhetetlenebb a munkája, mégsem tett róla említést.

Hogy maradhat-e a szakvélemény, abban volt némi bizonytalanság eddig. Az elsőfokú bíróság végül kizárta az egész szakvéleményt, és elrendelte, hogy egy pénzügyi és informatikai szakértőkből álló csapatnak újra kell írnia az egészet.

Idén ma tartják meg az első tárgyalást, mivel minden eddigi tárgyalási napon beteg volt valaki vagy valakinek a gyereke - olvasható a 444.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.02.14 12:46

Ezt nevezem!
Az ügyészségnek sikerült pont ezt a hölgyet megtalálnia.
Nehéz lehetett!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html