Quaestor-ügy: ma kerül bíróság elé Tarsoly Csaba

Csütörtökön folytatódik a Quaestor-ügy, a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.
MTI-Eco, 2016. október 13. csütörtök, 07:54
Fotó: Napi.hu

Az ügy tárgyalása július 12-én kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság a mai tárgyalási napon tájékoztatást ad a tárgyalássorozat várható ütemezéséről, majd a vádlott meghallgatásával megkezdi a bizonyítási eljárást.

A Fővárosi Főügyészség Tarsoly Csabát és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolja. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a 11 vádlott terhére. A bűnszervezetet irányító Tarsoly Csabát 753 rendbeli cselekménnyel vádolják, ezek alapján 5-től 25 évig terjedő fegyház szabható ki.

A vádbeli cselekmények elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint harmincezer sértettje van.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK