Quaestor-ügyfelek, figyelem: vagyont ad ki a felszámoló

Megkezdődik a Saxo Banknál, mint letétkezelőnél elhelyezett ügyfélvagyon kiadása a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek - tette közzé a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft.
MTI, 2016. július 19. kedd, 16:05
Fotó: Napi.hu

A Quaestor és az Equilor Befektetési Zrt. között létrejött keretmegállapodás alapján kialakították a letétkezelőnél elhelyezett ügyfélvagyon kiadásának eljárásrendjét.

Az érintett ügyfelek előzetesen tájékoztatást kaptak a Saxo Banknál nyilvántartott eszközeikről. A tényleges kapcsolatfelvételt július 18-án kezdte meg az Equilor. Erre elsődlegesen telefonon kerül sor, azon a számon, amelyet az ügyfél korábban a Quaestor rendelkezésére bocsátott.

Az eszközök kiadására vonatkozó rendelkező nyilatkozatot, azaz az értékpapír transzfer és átutalási megbízást kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban személyesen, illetve meghatalmazott útján lehet átadni az Equilornak.

A megbízás teljesítésének feltétele, hogy az ügyfél a megbízás megadása előtt átutalással, vagy a megbízás megadása során az Equilor pénztárában készpénzben megfizesse a kapcsolatfelvétel során közölt transzferálási és utalási költséget. Ennek hiányában a megbízás felvételére nem kerülhet sor.

A pénzeszközöket és pénzügyi eszközöket kizárólag az ügyfél saját nevére szóló számláira lehet átutalni, transzferáltatni, készpénzes kifizetésre nincs lehetőség. Attól függően, hogy az érintett ügyfél milyen eszközökkel rendelkezik (pénzeszközök, illetve értékpapírok), az átadáshoz rendelkeznie kell bank-, illetve ügyfél- és/vagy értékpapírszámlával. Az Equilor biztosítja a számlanyitás lehetőségét a gyors és kényelmes ügyintézés érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK