A hivatal engedélye az üzemet alkotó vállalkozásrészeket, azaz az ingatlant, a felépítményeket, a működéséhez szükséges eszközöket, valamint a "Minna KAUKÁZUSI KEFÍR", a "MINNA COOL MIX" és a "Minna minden napra" színes ábrás védjegyeket érinti.

A GVH az összefonódás horizontális hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mind a Naszálytej, mind a Miskolci Tejüzem foglalkozik nyerstej feldolgozásával, valamint egyes tejipari termékek előállításával és értékesítésével, azonban a két vállalkozás együttes magyarországi piaci részesedése mindkét árupiacon lényegesen 20 százalék alatt marad, így az összefonódás nem jár horizontális hatással.

A GVH nem azonosított káros vertikális hatást sem, hiszen a Szatmári-csoport és a Jászapáti-csoport nyerstej-értékesítésből, valamint a Miskolci Tejüzem és a Naszálytej nyerstej-beszerzésből származó együttes magyarországi részesedése nem éri el a 30 százalékos mértéket.

Portfólió-hatással csak akkor kellene számolni, ha az egyes tejipari termékcsoportok elkülönült árupiacokat alkotnának. Ekkor a sajt értékesítésével ugyan bővülne a Naszálytej tevékenységi köre, de ezzel együtt sem érné el azt a 30 százalékos mértéket, amely felett káros portfolió-hatások jelentkezhetnének. Mindezek figyelembevételével engedélyezték a tranzakciót.

A Naszálytej az összefonódás engedélyezésével egyidejűleg kérelmezte a GVH-nál, hogy megszerzendő irányítási jogait már a GVH döntése előtt is gyakorolhassa a felszámolás alatt álló vállalkozás felett. A GVH e végrehajtási tilalom alóli mentesülési kérelemről azonban nem hozott külön döntést, hiszen az összefonódás engedélyezéséről 15 napon belül döntött, így e kérelem elbírálására nem volt szükség.