Ráfázhatnak a betegek - újabb gyógyszertárakat zárhatnak be!

További gyógyszertárakat zárathat be a hatóság a kedden lakat alá került patika után, mert nem egyedi eset, hogy ezek a vállalkozások vényköteles gyógyszereket értékesítenek külföldön illegálisan.
Napi.hu, 2016. szeptember 14. szerda, 09:51
Fotó: Napi.hu

A következő hetekben, hónapokban több gyógyszertárakról kiderülhet, hogy jogsértő tevékenységet folytatnak, ezért két-három patika engedélyét is bevonhatja az illetékes hatóság, az OGYÉI - tudta meg a Magyar Gyógyszerészi Kamarától a Magyar nemzet. Tegnap visszavonták a Lánchíd gyógyszertár engedélyét.

Ez a patika ugyanis vényköteles gyógyszereket értékesített külföldön engedély nélkül. Az illegális üzlet alapja, hogy az exportpiacon jóval magasabb az érintet szerek ára. A szakmai szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyarországról kivitt orvosságok miatt rossz esetben akadozhat az ellátás, amit az itteni betegek szenvedhetnek meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a napilap lapzártájáig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy indítottak-e vizsgálatot további patikák ellen hasonló ügyekben. Az OGYÉI-nél úgy tudják, hogy nem indult ilyen rendőrségi vizsgálat. Ez a szervezet egyébként szisztematikusan ellenőrzi a patikákat.

HOZZÁSZÓLÁSOK