Újdonság a Raiffeisennél - bejelentést tett a bank

Indul az Apple Pay a Raiffeisen Banknál is Magyarországon.
Herman Bernadett, 2020. március 17. kedd, 12:56
Fotó: Pixabay

Elindult az Apple Pay szolgáltatás a Raiffeisen Banknál is Magyarországon Mastercard bankkártyával rendelkező magánszemély ügyfelek számára.

Az Apple Pay - akár hitel-, akár betéti kártyás - használatakor a készülék a fizikai kártya számát soha nem tárolja sem az eszközön, sem az Apple szervereken. Ehelyett egy egyedi, készülékspecifikus számot rendel a kártyához, melyet titkosítva és biztonságosan ment az eszköz biztonsági elemei között. Minden tranzakciónál egyedi, egyszer használatos dinamikus biztonsági kódot használ.

Egyszerű alkalmazni

A Raiffeisen Bank és ügyfelei számára az Apple Pay bevezetése fontos mérföldkő, hiszen folyamatosan arra törekszünk, hogy mindig teljes körű, megbízható szolgáltatásokat kínáljunk ügyfeleinknek, és folyamatosan fejlesszük a bank digitális megoldásait. Az Apple Pay pedig a digitális megoldások világában az egyik legnépszerűbb fizetési mód. Bízunk benne, hogy valamennyi érintett ügyfelünk örömmel teszi majd mindennapjai részévé az Apple Payt, immár a Raiffeisen színeiben is - mondta Ralf Cymanek, a bank vezérigazgató-helyettese.

Az online vásárlás az alkalmazásokban és az Apple Payt támogató weboldalakon is rendkívül egyszerű: csak a Touch ID ujjlenyomat-azonosítóra van szükség, vagy elég duplán kattintani az oldalsó gombra és egy gyors pillantást vetni az iPhone X-re az arcfelismeréshez. Nincs szükség új felhasználói fiókra, nem kell űrlapokat töltögetni. Elegendő, ha az Apple Pay használatához kitöltöttük a szállítási és számlázási információkat. Ha Safariban vagy az applikációkban vásárolunk, az Apple Pay működni fog az iPhone 6-on és annál újabb telefonokon, az iPhone SE, az iPad Pro, az 5. generációs iPad, az iPad Air 2 és az iPad mini 3, valamint az ezeknél újabb készülékeken.

Használhatjuk az Apple Payt a Safari böngészővel történő online vásárlások során bármely 2012 utáni, MacOS Sierra rendszert futtató Mac-en, ahol a fizetést az iPhone 6-os vagy annál újabb verziójú telefonnal vagy az Apple Watchcsal erősíthetjük meg, illetve az új MacBook Pro esetén a Touch ID-val.

HOZZÁSZÓLÁSOK