Rákaptak az e-autókra a magyarok

Magyarországon az elektromos autók piaca 2013-hoz képest az ötszörösére nőtt - írja az MTI a Magyar Lízingszövetség kutatás alapján.
Szabó Dániel, 2018. március 9. péntek, 10:17
Fotó: Reuters

Az elektromos autók piaca Magyarországon az elmúlt négy évben rengeteget fejlődött, 2013-hoz képest körülbelül az ötszörösére nőtt - mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja pénteken az M1-nek. Szerinte míg 2017-ben az új személyautók száma Magyarországon elérte a 116 ezret, közülük csupán 795 volt elektromos autó.

Az elektromos autók hatótávolsága nem vethető össze a belső égésű motorokkal működő autókéval. Ezért is fontos tényező az elektromos autóknak szánt töltőhálózat kiépítése.

Tavaly az Európai Unióban eladott alternatív hajtással rendelkező autók - ezek közé sorolják többek között az elektromos mellett a hibrid meghajtású autókat is - csupán a 4,8 százalékát adták az új személygépjárműveknek, és a 4,8 százaléknak mintegy fele volt tisztán elektromos meghajtású autó. Az előrejelzések szerint 2030-ban az alternatív hajtással rendelkező gépjárművek még mindig nem teszik ki a teljes gépjárműállomány 50 százalékát.

Csütörtökön kiválasztotta az állami elektromos autók flottakezelőjét.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK