BUX
41243

Rákay Philip átnyergelt - tőkeemelés a Ménesbirtoknál

A vetőmag- és takarmány-előállítás feltételeinek megteremtésére és a ménes fejlesztésére fordítja állami tőkeemelését a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. (NMT). Rákay Philip zenei műsorvezető igazgatóság tag lett a cégnél.

Komócsin Sándor, 2017. február 1. szerda, 10:24

A mezőhegyesi agrárkomplexum tőkéjét hatmilliárdos emeléssel 7,09 milliárd forintra növelte az állami tulajdonos az adófizetők pénzéből - írja a Világgazdaság. A cég újjászervezésének összehangolásáért felelős kormánybiztos szerint a pénzt részben a gabonaágazat újjáépítésére, részben a ménes fejlesztésére költik.

Az NMT korábban jelentős vetőmagtermelő kapacitással jelentkezett, de ezt az előző tulajdonos a visszaállamosítás előtt eladta. Ezt kell pótolni. Ami a ménest illeti az NMT létrehozásával a kormány egyik célja az volt, hogy jelentős ménesállományt alakítson ki.

A kormánybiztos arról is beszámolt, hogy a vállalat fontos feladata a turizmus fejlesztése. Ezért igazolták le az igazgatóságba Rákay Philipet, aki korábban zenei műsorok vezetőjeként, majd az MTV intendánsaként tevékenykedett. Rákayhoz közel áll a lovassport és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezért segíthet a lovasturizmus felfuttatásában.

MTI