Rákay Philip önállósítja magát

Norton néven tanácsadó céget alapított Rákay Philip - írja a hvg.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 9. szombat, 08:57
Fotó: MTI Fotó

Saját tanácsadó céget indított szerdán a kormánykedvenc tévés Norton Consulting Zrt. néven - írja a hvg.hu. A portál szerint ez azt jelzi, hogy önállósítja magát, hiszen eddigi cégében, a SD&W Consulting Zrt.-ben csak 40 százalékos tulajdonos volt, a Nortonban viszont ő az egyedüli részvényes.

A SD tavaly 166 millió forint osztalékot fizetett 335 millió forint nettó árbevétel után.

A társaságban 30 százalékot egy BB & P nevű cég birtokol, amelynek a tulajdonosa Pindroch Ferenc, a Vajna-féle TV2 tanácsadója. A többi 30 százalék a cégiratokban részvényesi megbízottként szereplő ügyvéd, Fazekas Róbert nevén van. Ezt a céget 2015 nyarán indították, és rögtön igen jövedelmezővé vált.

Rákay 2011 elején a M1 állami tévéprogram főnöke lett, korábban az akkor még Fidesz-hű HírTv munkatársa volt, és rendszeresen aktív alakítója volt a mai kormánypárt politikai rendezvényeinek. 2015-től aztán producerként és tanácsadóként az üzleti élet felé fordult. Az állami bizniszt se hagyta el: elvállalta például a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok Zrt. igazgatósági tagságát is.

(Képünkön Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Rákay Philip, még a MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként, 2014. február 21. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2017.09.09 11:44

Na ez a főintendáns még egy igazi talpnyaló f@sszopó. Tipikus példája a törtető fityeszes ss tagnak aki hűen nyalja a vajda vezér s@ggét. Azt tudjuk hogy ránézésre tud számolni ( kétmillióan a Kossuth téren anno ) és igazán szép nyelvcsapásai vannak. Persze ezt tetszik a sok fityeszes birkának. Na ilyenek a ti ikonjaitok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsitos0, 2017.09.09 09:08

Azt hittem, már kisfia született, és Ők lettek a magyar Philips !!! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html