Reagált a Reál távozására az OKSZ

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a lehető leghatározottabban visszautasít minden olyan minősítést, mely szerint bármilyen irányváltás szerepet játszana állásfoglalásaiban. Kizárólag szakmai kérdéseket mérlegel továbbra is - közölte a szervezet.
Domokos Erika, 2017. november 6. hétfő, 10:55
Fotó: Napi.hu

Közleményben reagált az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezetője bejelentésére, amely szerint kilépnek az OKSZ-ből. A cégvezető azzal indokolta a kilépést, hogy szerintük az OKSZ irányvonala az utóbbi években megváltozott, a korábbi kiegyensúlyozottsággal szemben hangsúlyosabban képviseli a multinacionális vállalkozások érdekeit, mint a hazai vállalkozásokét. Álláspontjuk szerint ez a (politikai) irányváltás kifejezetten megmutatkozik az OKSZ elnökségének megváltozott összetételében is.

Az OKSZ állásfoglalása ezzel kapcsolatban alább olvasható.

"Az Országos Kereskedelmi Szövetségben 2015-ben volt tisztújító közgyűlés. Ezen, a hazai és a nemzetközi vállalkozások egyenlő arányú képviselete érdekében úgy alakította ki a vezető testületek (elnökség, felügyelő bizottság) összetételét, hogy az azonos súlyú legyen. Társelnöki rendszert alakított ki, amelyben három fő a hazai, három fő pedig a nemzetközi vállalkozások képviseletében lett megválasztva. Az elnökség további tagjai körében is ezt a rendet követte az OKSZ.

Az elnökség összetételében a korábbi időszakban semmiféle arányváltozás nem volt, kizárólag az időközben esetenként megüresedett tisztségeket töltötték be új jelöltek, ugyanattól a vállalkozástól.

A háromtagú felügyelő bizottságot hazai vállalkozás képviselője vezeti, nemzetközi láncok képviseletében pedig csak egy fő vesz részt a bizottság munkájában.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a lehető leghatározottabban visszautasít minden olyan minősítést, mely szerint bármilyen irányváltás szerepet játszana állásfoglalásaiban. Kizárólag szakmai kérdéseket mérlegel továbbra is.

A tagok közötti esetleges vitás ügyekben ugyanakkor alapszabályának megfelelően mindkét oldal állásfoglalását közvetíti. Így történt ez például a vasárnapi zárvatartás kérdésében is, amikor minden alkalommal kifejtette a kereskedők megosztottságát" - olvasható a szervezet közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kotkodus, 2017.11.06 11:16

ha nem ejt le a pálya az előnyünkre, akkor mi nem játszunk veletek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html