BUX
41516

Reálhozam: november 20-ig jöhet a pénz

Az augusztus 31-i határidő nem jogvesztő hatályú, a magánnyugdíj-pénztáraknak november 20-ig van lehetőségük orvosolni a reálhozamok utalásával kapcsolatos hibákat - mondta a Kossuth Rádióban Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője.

NAPI, 2011. szeptember 1. csütörtök, 17:20

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a kifizetések 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a PSZÁF-tól - közölte Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke, hozzátéve, hogy ők augusztus 31-e után is folytathatnák az utalásokat.

Szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során. Binder István felhívta a figyelmet arra is, hogy a kiutálás után érkező számlakivonatokat érdemes összevetni a korábbi évek kimutatásaival, és ha nem látszik hirtelen visszaesés, valószínűleg "nehéz lesz problémát találni".