Régi-új elnöke van az Iposznak

Az iparos közösség soha nem látott kihívásokkal néz szembe, hiszen elképzelhetetlen gyorsaságú informatikai és technológiai forradalom, korábban nem ismert nagyságú globalizáció alakítja át a világot, és ebben kell megtalálnia az új utakat, úgy, hogy identitását, szakmai önállóságát, szakmájának szeretetét megőrizze - mondta az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) tisztújító közgyűlésén Németh László, akit újraválasztotta a szövetség elnökének.
Domokos Erika, 2020. szeptember 23. szerda, 17:58
Fotó: Pixabay

A magyar gazdaság mintegy 98 százaléka egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozás, ez a vállalkozói sokaság továbbra is a foglalkoztatás legfőbb bázisa Magyarországon, és a következő harminc évben is szükség van a lakosságot szolgáló szerelő-javító szolgáltatásokra, a nagyvállalatok munkájának szerves részét képező alvállalkozói és beszállítói tevékenységekre - mondta Németh László.

A munkavégzéshez, a megrendelők és a lakosság változó igényeinek kielégítéséhez folyamatos képzésre és tanulásra, technológiai megújulásra van szükség.

Megválasztását követően Németh László az MTI-nek elmondta, a 4 évre szóló mandátuma alatt folytatni kívánja az eddig megkezdett munkát. Az iparosoknak fontos, hogy a szövetség be tudjon kapcsolódni az átalakítás alatt lévő hazai szakképzési rendszerbe, hogy a lakossági szolgáltatást végző mikrovállalkozásoknak megfelelő ismeretekkel rendelkező szakembereik legyenek. Ennek érdekében a szövetség a kereskedelmi és iparkamarákkal olyan együttműködést kíván kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy az iparosok, kézművesek megfelelő képzésben részesüljenek, és az Iposz bekapcsolódjon a mestervizsgáztatásba.

Az Iposz 168 területi és szakmai ipartestületet tömörít, amelyeknek 30-35 ezer vállalkozás a tagja.

HOZZÁSZÓLÁSOK