Régiós díjat kapott az Erste

A legjobb közép-kelet-európai ingatlanfinanszírozó bankká választották az Erste Bankot a Construction & Investment Journal HOF (Hall of Fame) Awards 2018 rendezvényén. A harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi gálán hat nemzet (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia) helyben legjobbnak választott ingatlanos vállalkozásai versengtek egymással több kategóriában.
Domokos László, 2018. április 17. kedd, 13:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Construction & Investment Journal (CIJ) 2001-ben hirdette meg először ingatlanpiaci szakmai díjait, Magyarországon elsőként 2008-ban ítélték oda az elismeréseket. A CIJ Awards a legrégibb és legrangosabb szakmai díjjá vált a régiós kereskedelmi ingatlanpiacon, ahol három éve ítélik oda a "Best of the Best" díjat, amelyért a nemzeti győztesek versengenek egymással. A nyertest a térség vezető ingatlanpiac szereplői, a CIJ zsűrije és a szaklap olvasói közösen választják ki.

Miután az Erste Bankot Magyarországon 2016-ban és 2017-ben is az Év ingatlanfinanszírozó bankjának választották, a pénzintézet képviselhette a finanszírozó kategóriában hazánkat és egyben az Erste Csoportot a nemzetközi megmérettetésen.

Az ingatlanpiac megismételheti tavalyi, rendkívüli sikereit az idén is - bár arra már nem lehet számítani, hogy a tranzakciók száma és értéke jelentősen tovább növekedjen - mondta Balázs Zoltán, az Erste Bank Ingatlan & Strukturált Finanszírozás igazgatója, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője. Az alacsony kamatkörnyezet miatt az ingatlanpiac továbbra is kiemelkedően jó befektetési célpont lehet, ám a megtérülési ráta (az ingatlanszakmában sokat emlegetett yield) minden valószínűség szerint tovább csökkenhet. A piac legnagyobb kérdése azonban mégis az lesz, hogy milyen építési, kivitelezési kapacitás tudja támogatni a tervezett ingatlanfejlesztéseket - véli Balázs.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK