Régiós központot hoz Budapestre az Elcoteq

Három év alatt, 2008-közepéig mintegy 54 millió euró (több mint 13,7 milliárd forint) értékű beruházást valósít meg két pécsi gyárában az Elcoteq – írja a NAPI Gazdaság.
Madarász János, 2005. május 30. hétfő, 08:02
Fotó:

Döntően olyan kapacitásbővítő beruházásról van szó, amelynek keretében telekommunikációs cégeknek gyártanak részegységeket és alkatrészeket. A fejlesztéssel párhuzamosan az Elcoteq Magyarország által működtetett két pécsi gyár létszámát további 700 fővel növelik. (A két üzemben jelenleg több mint ötezer főt foglalkoztatnak.) Tovább növelik a hazai beszállítók arányát is, amely a teljes termelési értéket tekintve eléri majd a 70 százalékot.
A Elcoteqnél végleges döntés született arról is, hogy júliustól Budapesten működik európai központjuk. A döntés hátterében az áll, hogy a társaság innen könnyebben, gyorsabban és kisebb költséggel tudja kiszolgálni európai partnereit. Az év közepétől Budapestről szervezik az Elcoteq pénzügyi és kereskedelmi tevékenységét, s az egész logisztikai munkát is a magyar fővárosból irányítják majd. A sajtótájékoztatón jelen lévő Kóka János gazdasági miniszter megerősítette: az Elcoteq azt követően döntött a több mint 50 millió eurós program megvalósításáról, hogy a kormány garanciát vállalt a 6-os főközlekedési út autópályává, illetve gyorsforgalmi úttá fejlesztésére, illetve a pogányi repülőtér kiépítésére. Antti Pippo lapunk kérdésére elmondta, hogy a pogányi reptér logisztikai bázisait mielőbb igénybe kívánják venni és programjuk csak akkor lesz sikeres, ha a repülőtér teljes kapacitással működik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK