Rekordbírsággal sújtották a Tigázt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint a Tigáz 33 ezer ügyféltől követelt jogtalanul mintegy 2 milliárd forintot.
Napi.hu, 2016. augusztus 25. csütörtök, 15:57
Fotó: Napi.hu

Hatósági eljárást indított júniusban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a Tigázzal szemben a társaság felhasználói késedelmes fizetése esetén alkalmazott gyakorlata miatt. A behajtási költségátalányról szóló, 2016. március 24-től hatályos törvény lehetőséget teremt a szolgáltatók számára késedelmes számlafizetés esetén, hogy behajtási költségátalányt számoljanak fel, azonban annak alkalmazását nem írja elő - írja közleményében a hivatal.

A Tigáz nem jelezte sem a hivatalnak, sem ügyfeleinek, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel, és nem kezdeményezte üzletszabályzatának megfelelő módosítását sem.

A vizsgálat felderítette, hogy a Tigáz több mint 33 ezer felhasználóval szemben, nagyságrendileg 2 milliárd forint értékben követelt jogtalanul behajtási költséget. A vizsgálatról és rekord összegű bírságról a hivatal pénteken sajtótájékoztató keretében ad tájékoztatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK