Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakemberek a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. (2120 Dunakeszi, Sólyom u. 2.) ellenőrzése során 58 tétel, összesen 5533,75 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban - közölte a Nébih. (A 2016-ban közel ötmilliárd forintos forgalmaz és mintegy ötmilliós adózott eredményt elért Pannon Food azonos tulajdonosi körbe tartozik a Teletál Ételfutárral - derül ki a Céginfo.hu adataiból.)

A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

A fentieken kívül egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak. Az alapanyagok így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. (Ha ilyen bögréje van, szabaduljon tőle! - Rákkeltő lehet a hatóság szerint.)

A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, akik felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.