Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szeptember végén véget ért üzleti évben a csoport forgalma 89,7 milliárd forint, adózott eredménye pedig 4,04 milliárd forint volt. Egy évvel korábban a bevétel 84,7 milliárd forintot, a nyereség pedig 4,75 milliárd forintot tett ki.

A bevétel mintegy felét a belföldi forgalom, másik felét az export teszi ki.

Az új megrendelések állománya a tavalyi üzleti évben 79,3 milliárd forintot ért el a tavaly előtti 89,6 milliárd forint után: az egy évvel ezelőtti számokban benne van a gönyűi erőmű megaprojektje, így ezt az egyszeri hatást leszámítva stabilitást mutat a cég rendelésállománya.

Az ipar, az energia és az egészségügy területén működő 1857 alkalmazottat foglalkoztató csoport összes beruházása 12,5 milliárd forint volt 2008 és 2010 között. Az elnök-vezérigazgató közölte, a csoport 100 új munkatársat keres.


A cégvezető hangsúlyozta, hogy a társaság minden területen "rendes" módszerekkel kívánja elérni céljait. Ez a fogalom egyaránt magában foglalja a tisztességes piaci versenyt és az etikus üzleti magatartást, valamint a környezetterhelés csökkentését elősegítő, megbízható minőségű technológiát.

A vezérigazgató bár nem említette, de ezzel a kijelentésével vélhetően a cég kapcsán egykor megfogalmazott korrupciógyanús vádaktól akarja távol tartani magát.

A csoport arra számít, hogy az októberben indult 2010-2011-es üzleti évben elindulhatnak azok a nagy állami fejlesztési projektek, amelyekben a Siemens, technológiai tapasztalata és szakértelme folytán, hagyományosan fontos szereplő - mondta a vezérigazgató.

Az állami megrendelések és az exportteljesítmény stabil növekedése a Siemens magyar beszállítóira is hat, hiszen a cég legtöbb projektjében már ma is 50 százalék körüli a magyar beszállítók aránya, s ez elérheti a 70 százalékot is.

"Ha nekünk jól megy, az a cég hazai üzleti környezetére is kedvező hatással lesz" - jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

A vezérigazgató bejelentette, hogy a Siemens AG nemzetközi stratégiájának megfelelően Magyarországon is integrálják a termelő vállalatokat: ennek megfelelően a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesül a Siemens Zrt.-vel. A társaság áttekinthetőbb üzleti modellt, a szinergiák jobb kihasználását és a munkahelyek megőrzését is biztosító stabilitás fenntartását tűzte ki az átalakítás céljaként.