A hat hónapja indított fejlesztési program első elemeként a vállalat tavaly Kiskunfélegyházán alakított ki egy új bútorgyártó üzemet. A forgalmi és bevételi adatok elemzése kimutatta, hogy minimum 20-30 százalékkal is nőhet az új bútorzattal és arculati elemekkel modernebbé tett üzletek forgalma. Az új bútorüzem révén a vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni új bútorokkal és egyéb felszereléssel - adta hírül a vállalat.

Ezt követte a program második ütemében a romániai pékáru gyártóüzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése. A vállalat a Temesváron lévő üzem termelő és csomagolókapacitásait bővítette. A modernizáció során a Fornetti Csoport lecserélte a gyártósorok egyes elemeit. Az így megnövekedett plusz gyártókapacitásoknak köszönhetően a vállalat havonta több mint 600 tonnával tudja emelni termelését a romániai üzemben. A program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új jármű üzembe állításával modernizálta szállítókapacitásait. A hűtőrendszerrel felszerelt gépjárművek a teljes vállalatcsoportra vetítve heti szinten a közel 7000 sütési pontot látnak el pékáruval

A magyar gyökerű, nemzetközi, fagyasztott pékárukat gyártó vállalat a technológiai modernizációval párhuzamosan mintegy 200 fővel bővítette munkatársainak létszámát, akiknek zömét Magyarországon foglalkoztatja. Az elmúlt háromnegyed évben több mint 10 százalékos növekedést realizált vállalat a munkavállalói számára 10 százalékos bérfejlesztést is végrehajt 2016. május 1-től.